Anne’s Blog

Aardappelmelk is de ultieme vegan variant

Aardappelmelk is de ultieme vegan variant

Ecologischer dan havermelk, gezonder dan sojamelk. De nieuwste plantaardige melk is gemaakt van aardappelen. Het Zweedse bedrijf Veg of Lund komt met het merk DUG op de proppen: een romig, vegan en plantaardig drankje. Pluspunten genoeg dankzij de patatjes: deze melk...

read more
Colruyt doet plofkippen in de ban

Colruyt doet plofkippen in de ban

Supermarktketens Colruyt en OKay schakelen tegen 2026 over naar vleeskippen die voldoen aan hogere dierenwelzijnscriteria, gebaseerd op het Better Chicken Commitment dat in 2017 gelanceerd werd. Dat maakt Colruyt Group bekend in een persbericht. Beide retailers zijn...

read more
Gewasbeschermingsmiddelen

Gewasbeschermingsmiddelen

Lijst met teruggeroepen producten wordt langer: meer dan 40 voedingsmiddelen uit de rekken door pesticide | Binnenland | hln.be Eindelijk wordt er aan de alarmbel getrokken. Waar door het FAVV (Federaal Agentschap Voedsel Veiligheid) al sedert 2020 bijna wekelijks...

read more
Voorzichtig met kiemgroente

Voorzichtig met kiemgroente

Kiemen zijn zaden met daaraan jonge, net ontkiemde plantjes. Alle soorten zaden, granen of peulvruchten kunnen ontspruiten. Bekende voorbeelden zijn erwten, soja, mungbonen (taugé), gierst, quinoa, diakon, alfalfa (de kiem van luzerne), fenegriek, klaver, linzen, rode...

read more
Recept Chili con carne

Recept Chili con carne

Een gerecht met een grote sudderbehoefte maar weinig werk. Er komen wel best wat ingrediënten aan te pas, maar de meeste zijn 'gebruiksklaar'. Een snufje kruiden toevoegen of een blik met bonen opentrekken, dat is echt geen werk!Lekker met brood, gekookte rijst...

read more
Voedingsdriehoek en seizoenskalender

Voedingsdriehoek en seizoenskalender

Uitgangspunten voedingsdriehoek Drie uitgangspunten vormen de wetenschappelijke basis voor de voedingsdriehoek: Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voedingEet en drink zo weinig mogelijk lege calorieënVermijd voedselverlies en matig je consumptie Wat eet...

read more