Filet Américain : recept

26 dec 2021 | Recepten

Filet Américain is fijn gemalen (mager) rundvlees, soms met kruiden, een uitje of andere extra smaakmakers. In België is dit goedje zó populair dat het in elke snackbar, sandwichbar of brasserie op de kaart staat. De Belgen smeren het naar hartelust op geroosterde boterhammen (toast Cannibale) of op stokbrood met ui, augurk en ei (broodje Martino).

Onthoud wèl dat de naam “Filet Américain” gereglementeerd is. Je leest er meer over in dit blogartikel.

Ingrediënten

Dit heb je nodig:

  • 300 gram rundertartaar of gehakte biefstuk
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Beetje tabasco
  • Beetje worchestershiresaus
  • Peper & zout

Bereiding

Doe de tartaar in de keukenmachine en draai fijn met de mayonaise, mosterd, tabasco en paprikapoeder. Zorg dat het heel fijn wordt.

Schep daarna in een bakje en breng op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wellicht nog wat tabasco. Als het mengsel iets te ‘droog’ is, kun je het mayonaise smeuïger maken.

Smakelijk!