Voedingsdriehoek en seizoenskalender

6 jun 2021 | Weetjes

Uitgangspunten voedingsdriehoek

Drie uitgangspunten vormen de wetenschappelijke basis voor de voedingsdriehoek:

  • Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding
  • Eet en drink zo weinig mogelijk lege calorieën
  • Vermijd voedselverlies en matig je consumptie

Wat eet je het best en hoe doe je dat: tips bij de voedingsdriehoek

Drink vooral kraanwater

Eet meer groenten en fruit, bij voorkeur van het seizoen

Kies vaker voor peulvruchten, volle granen en noten

Eet minder vlees en verkies gevogelte, vis en eieren boven rood en bewerkt vlees

Eet en drink zo weinig mogelijk lege calorieën zoals frisdrank, snacks en snoep

Vermijd voedselverlies

Eet niet meer dan je lichaam nodig heeft

Varieer en zoek alternatieven

Eet op vaste tijdstippen en samen met anderen

Eet bewust en met mate

Pas je omgeving aan

Werk stapsgewijs

Geniet van wat je eet!

Uitgebreide info kan je terug vinden op de website van gezond leven

De seizoenskalender kan je hier downloaden