Zelf je wok- of roerbakgroenten maken: dàt is pas lekker!

2 jan 2022 | Weet wat je eet

De idee van roerbakgroenten stamt eigenlijk af van de Aziatische manier van groenten licht bakken in een hete pan (wokken). De groenten behouden hun bite, maar worden toch net even wat zachter en lekkerder dan wanneer ze helemaal rauw zijn.

Aziatische wokgroenten:

  • Paksoi
  • Tauge
  • Chinese kool
  • Witte kool
  • Rode ui
  • Gember
  • Bosuitjes
  • Pepers
  • Peultjes
  • Knoflook

Roerbakgroenten:

  • Paprika
  • Witte ui
  • Knoflook
  • Prei
  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Courgette
  • Wortel

Waarom niet kant-en-klaar uit de winkel?

Winkels moeten winst maken. Dat doen ze soms met grote bedragen tegelijk en soms met kleine. Mensen zijn graag bereid om wat extra te betalen als een deel van het werk al is gedaan. Dat is de reden dat uien ineens meer dan 10x zo duur worden als ze zijn gesneden. Dit geldt ook voor de andere groentes. Koop je voorgesneden groente, dan is dat vele malen duurder dan wanneer je zelf de groente thuis snijdt. Vooral als je per kilo gaat kijken scheelt dit behoorlijk wat geld!

Bovendien zitten in de kant-en-klare zakjes, groenten die niet in de winkel komen te liggen. Groenten met plekjes, die er eigenlijk niet meer zo mooi uitzien. Op zich geen probleem, maar er worden óók groenten in verwerkt die eigenlijk niet meer vers zijn.

In Anne’s Keuken worden de groenten dus vers gesneden en verwerkt in de gerechten.

Smakelijk!